Çocuklar ve Öğretmeler

Pek çok ailenin çocuğuyla ilgili en büyük sorunu hiç ders yapmıyorlar oluyor.
Niye yapsınlar ki? Ders yapmak kadar zor ve heyecansız işi kim yapmak ister. Üstelik Televizyonda onca güzel çizgi filmler varken. Siz olsanız eminim siz de  ders çalışmazdınız. Bu kadar sizi etkileyen durum karşısında.
Hele bir de öğretmenleri diktatörse. Eski model olmuş yeni nesle ayak uydrmuyorsa gel de sen o dersi dinle ve öğretmenini sev. Olur mu öyle şey.
Çağ değişti, teknoloji değişti, çocuklar değişti. Eğer öğretmenler de değişmezse o zaman çook büyük sorun var demektir. Öğretmen ile öğrenci arasındaki uçurum gittikçe büyür ve aşılmaz bir hale gelir. Bu sadece öğretmenle kalmıyor, anne baba da aynı şekilde kendisini çağa uydurmak zorunda.
Teknoloji her anımızda olduğundan çocuklarımızı etkileyerek eğitimini vermeliyiz.
Şimşek Mc Queen gibi gibi hızlı olmalıyız. Keloğlan gibi zeki olmalıyız. Bir Caillou gibi meraklı olmalıyız. Yoksa ne bizden öğretmen ne de anne baba olur haberiniz olsun.

Eğer çocuk futbolcuları seviyorsa ona futbolcularla ilişkilendirilmiş dersler anlatmalı, ödevler vermeli.
Çocuk arabaları seviyorsa ona içinde arabalar olan hikayeler anlatmalı, derler vermeli. İnanın eski bildiğiniz taktiklerden çok daha fazla etkili olacaktır. Ben deniyorum ve görüyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver