Gönül Dağı üzerine

Kendimi televizyondan soyutlamış bir hayat yaşıyorum. Evimde televizyon izlemek anlamında yoktur, sadece oyun veya film izlemek için var. Ayda bir kez açılır açılmaz. Neden mi? Çok net bir şekilde moralimiz bozulmasın diye. Ahlaksızlıklar evimize girmesin diye. Çok şükür de girmiyor. Haberler içler acısı, filmler derseniz onlar daha içler acısı. Yabancı filmlerde bizimkiler kadar insafsızlık ve  ahlaksızlık yoktur. İzlediğim filmler de genelde yabancıdır. Yerli dizilerde ya aşırı kahramanlık vardır ya da aşırı düzensiz aileler. Daha fazlasını söylemeye dilim varmıyor. 

Hal böyleyken bir dizi dikkatimi çekti. Gönül Dağı. Yakın zamanda izlediğim, izlemeyi sevdiğim tek Türk dizisi diyebilirim. Dizide saf anadolu insanı anlatılıyor. Bazen acısı bizim acımız gibi üzülerek bazen de sevinci bizim sevincimiz gibi sevindiğimiz bir dizi. Anlatılan kültür gerçek Anadolu. Katıksız, umarım ilerki bölümlerde değişmez. Olayların seyri ahenkli bir şekilde ilerliyor. her bölümde ayrı bir heyecan ve doğallık var. Sizlerin de izlemenizi öneririm. 

Neden izlemeniz önemli biliyor musunuz? Çünkü kalbe dokunan bir dizi. Şiddete değil güzelliğe örnek oluyor. Hani Osmanlıyı, Selçukluyu anlatan diziler var ya. Onlar bizi toplum olarak şiddete meylediyor. Biz kolay gaza gelen bir milletiz. Bu tür savaşlı filmler bizim toplum olarak agresif olmamıza neden oluyor. Bir zamanlar Kurtlar Vadisi vardı. Gençler mafya gibi gezmeye başlamıştı. Milletimizin kalbine hitap eden Gönül dağı gibi dizilerin çoğalmasını istiyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver