Referandumla ilgili birkaç not

16 Nisan'a kadar hızı yükselerek devam edecek olan Referandum tartışmaları hakkında kısa birkaç not yazmak istedim.
Birinci not: Şimdi biri çıkıp diyor ki Hayır diyenlerin darbecilerden farkı yok. Bunu sıradan bir vatandaş dese önemsenmez ama devletin ileri kademesindeki bir kişi bunu diyorsa durup düşünmek lazım. Bu söz toplumu kutuplaştırır ve sonu hüsran olur.

İkinci not: Diyelim ki sonuç açıklandı ve 51-49 oranlarında oyla Evet çıktı. Bir taraf sevinecek diğer taraf üzülecek. Ya da aynı oranlar tam tersi durumda oldu. Yine aynı senaryo olacak. Bence Referandum, hele hele anayasa değişikliği ve ülkenin devamını ilgilendiren bir meselede oran en az %80 olmalı evet veya hayır olması önemli değil. Halkın %80'i aynı fikirde olmalı. diğer kısmı da bu duruma ayak uydurabilir. Fakat halkın yarısı evet yarısı hayır olduğu zaman kanunu yapanlar oturup iyice düşünmeli. Bu hazırlanan anayasada bir sorun var ülkenin bütününü kapsamadı.

Üçüncü not: Kullanılan dil ve üslup çok ağır. Hep hakaretler ve laf sokmalar. Gönül isterdi ki hem iktidar hem de muhalefet daha ılımlı bir dil kullansın. Ama medeni seviyemiz ancak bu kadarına müsade ediyor sanırım. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu atıp tutanlara "böyle birbirinize hakaret etmeyin yarın birbirinizin yüzüne nasıl bakacaksınız" demişti. Allah rahmet eylesin, dediği gibi oluyor. Keşke utanabilseler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver