Devlet büyüğünün alacağı tavır

Devlet büyüğü her türden insan için kucaklayıcı olmalı ve de her görüş için itici değil toparlayıcı tavır almalı. Bu bir de sizinle aynı dili konuşan, aynı yolda yürüyen insanlar olunca biraz daha hassas olmayı gerektirir. Nitekim değer algıları değişmesin, güven sarsılmasın.

Şu günlerde üzülerek izlemekteyim ki bir ülkenin başbakanı ayrımcılık ve insanların arasına fitne sokan konuşmalar yapıyor. Sert dilli bir insandan kimseye fayda gelmez. Bir de Müslümanım diyen kişi Peygamber Efendimizi (SAV) örnek almalı. Devir değişse de olaylar değişse de yaşananlar hep aynıdır. Birileri sadece menfaat için yaşar birileri de Allah Rızası için... Başbakan taa ekiden beri bu keskin kılıç dilini kimseden esirgemedi. Olayların bu boyuta gelmesi bir nevi bunun sonucudur. Öyle ki gezi olaylarında da yine aynı dili kullanmıştı bir sürü insanı sokağa dökmüştü. Şimdi de bir camia için demediğini bırakmadı. Bu mudur Müslümanlık? Bu mudur insanlık? Bir de inanan insanları lekelerken onu dinleyenler de yuhalıyorlar o insanları. İnsanımız da kolay gaza geliyor. Azıcık gaz verdin mi frenleri patlamış araba gibi nerede duracağını bilemiyor. Her söylenileni tartıp ondan sonra yorum yapmalıyız.
Diyorlar ki bize komplo kuruldu. E mübarek insan başı dik alnı açık insana nasıl komplo kurulabilir? Vardır mutlaka bir eksik. Çıkıp dese ki evet şunlar oldu. Herşey bitecek size destek artacak. Ama böyle yapınca hem ülkeye zarar veriliyor hem de millete.

Bir de sosyal medyada başbakanın bir videosunu paylaşıyorlar Kuran okuduğu bir video. Yahu okumuşsa okumuş, biz de okuyoruz. Bunu başa kakmaya ne gerek var? Eğer popülizm için olacaksa çıkar tv programlarında okur. Yok eğer Allah Rızası içinse sessizce okur. Bunu bu kadar reklam yapmanın gereği var mı?

Biliyorum gerçekler elbet zamanla belli olacak. Umarım o günleri görürüz ve umarız ki düşüncelerimizde haksız çıkarız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver