Yine Aynı Senaryo

Biz Türk Milleti hiç akıllanmayız değil mi?
Sürekli aynı hataları yapıp duruyoruz. Aynı dairede dönüp tekrar baştan aynı tuzağa düşüyoruz. Çok merak ediyorum ne zaman fark edeceğiz bu tuzakları.

Müslüman diye geçinip kafamıza uymayan diğerleri ile sürekli çekişme peşindeyiz. Birisi çıkıp diyor ki o hoca İsrail'e yardım ediyor. ABD'den emir alıyor. Diğer biri diyor ki dış kaynaklardan para alıyorlar. Bir başkası diyor ki Hükümete karşı savaş açmışlar. Bir başkası başka şeyler söylüyor. Sürekli veryansınlar, vatanına milletine düşman gibi göstermeler.

Bir deli kuyuya taş atmış değil 40 binlerce akıllı! çıkarmaya çalışıyor ama çıkmıyor. Çünkü her akıllı o kuyuyu deştikçe yara derinleşiyor, derinleştikçe de acısı büyüyor. Aklısıra akıllı davranıyorlar. Bir hizmet ettiklerini sanıyorlar. Birilerini karalamak onlara çok hoş geliyor.
Yapılan iftiralara öyle derinden inanmışlar ki gerçeğini görseler belki de bu kadar inanmazlardı. Aslında bu iftiralar içlerinde diyemediklerini gün yüzüne çıkarıyorlar.

Başta da söylemiştim Müslüman diye geçiniyorlar. Maalesef sadece geçiniyorlar. Bu iftiraları atanlar zaten Müslüman değil. Biz Müslümanız ve de bu iftiraları gerçek gibi kabul edip kendimizi yiyip bitiriyoruz. Şunu da kesinlikle söyleyeyim ki o iftiralara uyup da sosyal kanallardan kendilerini ifade eden kişiler Cumadan Cumaya namaz kılmaya zorlanan insanlardır. İslam ahlakından yoksun kişilerdir bunlar. İslamiyeti tıpkı bir hırçın çocuk gibi benimsemişler, biri birşey dese de çıkıp kalpleri kırayım, kızdırayım, kan kusturayım. Sonra da geçip karşıdan bir OHHH diyeyim. İşte anladıkları Müslümanlık bu.

Hakiki Mümin mümin kardeşinin hatasını görse görmezden gelir, Bununla ilgili çok güzel bir Hadis-i Şerif var
Ebu Hureyre (r.a.)’den rivayetle, Peygamber (s.a.v.)’in şöyle buyurduğu rivayet edildi: “Kim dünya sıkıntılarından bir sıkıntıyı müminden giderirse, Allah da kıyamet günü sıkıntılarından bir sıkıntıyı giderir, kim zorda kalana kolaylık sağlarsa, Allah’da ona dünya ve ahirette kolaylık sağlar, kim bir müslümanın ayıbını örterse, Allah’da dünya ve ahirette onun ayıbını örter, kul kardeşinin yardımında oldukça Allah’da kulun yardımındadır, kim ilim arayarak bir yola koyulursa, Allah ondan dolayı ona cennete gidecek yolu kolaylaştırır, hangi kavim Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Allah’ın kitabını okurlar ve aralarında onu ders yaparlarsa muhakkak üzerlerine sekine iner (huzur) onları rahmet kuşatır, melekler kuşatır, Allah onları kendi katındakiler içerisinde zikreder, kimin ameli kedisini yavaşlatmışsa nesebi (soyu) ona hız vermez.”

Bu Hadis'i okuduktan sonra hırçınlığında devam eden kardeşlerimizin durumuna acırım sadece.

Bir başka Hadis-i Şerif'te de Peygamber Efendimiz (SAV) “Ashabım yıldızlar gibidir, hangisine uyarsanız hidayete erersiniz.” demiştir. Her bir ashabın farklı özellikleri vardı. Kimi yumuşak huyluydu, kimi kılı kırk yararcasına yaşardı, kimisi dehaydı... Yani hepsinin farklı özellikleri vardı.

Şimdi gelelim günümüze. Bir sürü cemaat var hepsi de ilayı kelimetullah için ter döküyor. kimisi hafız yetiştiriyor, kimisi hadisler üzerine ağırlık veriyor, kimisi Kuran öğretimi üzerine ter döküyor, yani her biri Allah'ın adını yaymak için uğraşıyor, bazıları artık ülkemizi aşmış başka ülkelerde de bu görevi üstlenmiş. Her biri böyle azimle çalışırken kalkıp da iftiralara uyarak insanları zan altında bırakmak hangi Müslümana yakışır.

Hiç anlamıyor musunuz? Birilerinin oyununa geliyorsunuz. ve bu oyunda piyon olmayı ısrarla istiyorsunuz. İçten içe kendimizi bitiriyoruz. İstediğiniz buysa sizi tebrik ediyorum iyi ilerliyorsunuz.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver