Artık Emrimizdesiniz

Pek çok kadın evini temizlemekle uğraşır gün boyu. Hiç işinin bitmediğini söyler durur. Hatta imkanı olanlar bunun için hizmetçi bile tutarlar. Evimiz temiz olsun diye.
Şimdi evimizde ufak bir gezinti yapalım:
Mutfaktan giriş yapalım. Şu güzel bardak, bu güzel fincan takımı, onlar güzel tencere takımı, şunlar güzel çatal bıçak takımı... derken bir sürü kap-kaçak doldurmuşuz mutfağımızı. Her mutfağa girdiğinizde yeni bir bardak alıp su içersiniz. İçip kenara koyarsınız. Sonra ne olur? Bir sürü bulaşık birikir, birikir... Temizlemek saatlerinizi alır.
Sonra Oturma odasına gelelim. Misafir gelir diye odanın orasına burasına süsler koyarız, koltuk örtüleri rengarenk, halı şekil, tüller o biçim, masa, sehpa vitrin... birçok ayrıntı. arada bir gelen misafirler için mükemmel konfor ve -hava- için uğraşmalar.
Yatak odası. Gardrop, yatak, komidinler... gardropun içinde yılda 1-2 kez giydiğiniz bir sürü elbise var. Sık giydikleriniz de orada, her gün acaba hangisini giysem kararsızlığı üzerinizde...

Çocuk Odası. Yatak, masa, dolap, bir sürü oyuncak... Çocuğunuz için alınmış bir sürü oyuncak var oyuncaklar hep yerde çocuğunuz biraz oynayıp bırakıyor, oyuncaklar o kadar çok ki hangisiyle oynayacağını şaşırmış.

Daha da oda ve yerler de var ama bunlar yeter örnek için. Her odada belki de yılda 1-2 kez kullandığımız sürüyle eşya var. Peki bunların evde olması veya olmaması bize ne kazandırır?

Bu kadar eşyamız olmasa evde işimiz o kadar daha az olur. O güzel, bu güzel deyip evimizi bir depoya çevirmişiz. Sonra da bunları temizliği, bakımıyla uğraşıyoruz. Ne oluyor biliyor musunuz? Biz eşyalarımıza hizmetçilik yapıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver