Kim Kazandı?

Geçen gün çarşıda dolaşıyorum, etrafta gezenler belirli renklere bürünmüş, biri biz kazanacağız diğeri hayır biz diyor. Bu şekilde bütün cadde, sokak ve her yer dolu. Hatta ondan fazlası internette, televizyonda yayımlanıyor.  Acaba kim kazanacak?
Sonra maç zamanı geldi herkes televizyon başına kilitlendi. çarşıda insan kalmadı sanki. Bir oturup bir kalkmalar,,,
Ardından bir takım diğerine galip geldi ve şampiyon oldu. Diğer takımın taraftarları üzgün ve sinirli neden biz kazanamadık diye. Etrafı savaş alanına çevirdiler. Nasıl biz kazanamayız? Kendi sahamızda oynadık ve kazanamadık. Yıkarız biz bugün burayı,,, İnternette her tarafta çatışmalar sözler, resimler, videolar. Bir sürü küfür, bir sürü zarar ziyan, arabalar devrildi, camlar kırıldı,,, daha niceleri yapıldı. En önemlisi de kalpler kırıldı.

Sonra ne oldu?
Aynı aileden farklı takımları tutan kişiler bile kendi aralarında çatışmaya başladı. Düzen, sevgi kalmadı. Hırs yüzünden oldu bu kadar olay.

Halbuki bu değil insanlık. Her maçın bir galibi bir de mağlubu olur. Her mağlup olan böyle acımasızca davranırsa insanlığa sığar mı? Geçtik insanlığı bizim kültürümüze sığar mı?
Kazanan takımın taraftarları sevinçlerinden cadde ve sokaklarda boy göstermeye başladılar. Bunu da anlamış değilim. Öyle bir hale geldik ki az bir gaz verildi mi bizi kimse durduramaz. Televizyonda veya başka bir yerde bir gaz alıyor taraftarlar, sonra haydin savaşa. Ne oluyor dur soluklan düşün! Sana bir faydası var mı bu yaptığının. Hadi sana faydasını da geçtik, çevrene, vatanına bir faydası var mı? Senin cebine 5 lira giyiyor mu bu iş için? Onlar milyonlarca para ile oynuyorlar bizim gibi bulmuşlar izleyici bizi avucunda oynatıyorlar.

Takım tutulabilir bunda bir sorun yok. Fakat aşırıya gitmek bize göre değil. Kaybeden kazananı tebrik etmeli.  Kazanan da kaybedeni teselli etmeli. Kupayı kaldıracaklarsa birlikte kaldırmaları gerekir. Hatta belki kupayı kaybeden kazanana vermeli. Hepimiz aynı toprağın insanlarıyız. İçimize fesat girmemeli. Cahil değil, mantıklı düşünen insanlar olmalıyız.

Bu yapılanlardan kim kazandı biliyor musunuz? Önce yayımcı kuruluş, ardından haberciler, sonra da takım ürünleri satanlar. Bütün takımlar kaybetti. Bütün takım taraftarları kaybetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver