Kadınlar günü


8 Martta dünya kadınlar günü kutlanıyor. Biraz araştırdım ve neden kutlandığına dair birkaç bilgiye ulaştım. Bizde bayram gibi kutlanan kadınlar günü aslında kadınlara yapılan eziyetlerin ve bir ürünmüş gibi satılmalarının ardından iadei itibar gibi görünen bir gündür.
Bu günde kutlama yerine yas yapılsa sanırım daha yerinde olacaktır. O çağdaş bildiğimiz Avrupa, Amerika yıllarca kadınlara hor baktı. Kullandı. Sonra da bir gün çıkarıp bakın sizler için bir gün kutluyoruz denildi, bizi affedin.
Şimdilerde durum farklı mı? Hayır! yine kadınlar satılıyor, ürünlere güzellik olarak ekleniyor ve pazarlanıyor. Bu durumdan şikayetçi olan da pek yok gibi. Bir otomobil reklamında, bir şampuan reklamında bir giysi reklamında hep kadınlar kullanılır. Çünkü kadınların çekiciliğini kullanırlar. Kadınlardaki bu çekicilik onların bir ürünmüş gibi kullanılmalarına neden oluyor.  Bakın bu şimdiki bizim(!) ve gelişmiş Avrupalının kadını.

Bir de madalyonun diğer kısmı var. Burada da İslamiyet var. İslamiyet kadına öyle önem vermiş ki hele annelere... "Cennet Annelerin ayaklarının altındadır. " .Buyurmuş Peygamberimiz (SAV). Düşünün cennet bizim bilmediğimiz bir yerdedir. Ama o bilmediğimiz yer annelerin ayaklarının ayaklarının altındadır. Daha o yıllarda kadına verilen önem şimdilerde bile verilmiyor. Çünkü insanlarda bir çıkar kavgası var, herşey maddiyat olmuş. Eğer bir kadın dese ki ben bu işi yapmayacağım mutlaka bir başkası gelip o işi yapar. Para insanları esir almış durumda.

Allah sonumuzu hayır etsin.

Kadınlar günü kutlamak ayıp değildir. Güzel bir özellik ama neden-nasıl meydana gelmiş bilmek gerekiyor. Bundan sonra kutlamalıyız.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver