Bizim Türkler ve Fransa gerçeği

Uzun zamandır gündemden düşmeyen Soykırım meselesi sonunda bir alıcı buldu ve kabul gördü. Ne kadar saçmalık gibi gözükse de ermenileri tebrik etmek gerekiyor. Bu azim ve zafer için sonunda istediklerini başardılar.

Bir zamanlar Avrupa'ya göç eden, çalışmak için giden gurbetçilerimizi ilk uçaktan inerken bekleyen Avrupalılar Türkler geliyor diye çok merakla ve istekle bekliyorlardı. Onlardan çok şey bekliyorlardı. Ama gel gör ki ne kadar kültürsüz, ne kadar saf, ne kadar iş bilmez insan varsa hepsi birleşmiş Avrupa yolunu tutmuş. İşçi olmak için gitmiş. Tabi Avrupalılar da şok olmuş, ne bekliyorduk ne bulduk.
Bu sözler yalan değil, her birimizin bir akrabası vardır Avrupa'da görün, bakın nasıllar?
Türkiye'ye gelmek için son model araba alırlar sonra 1-2 sene onun  parasının ödemek için çalışırlar. Sırf gösteriş için. 'Ben' buyum dedirtmek için.

Bunu neden anlatıyorum? Bakın Ermeniler gitmiş Dünyanın dört bir yanına kendi davalarını anlatmışlar, Soykırımı anlatmışlar. Bizimkiler ne yapmış? çalışmış biriktirmişler/biriktirememişler, düşmüşler kendi dertlerine. Ne milletine faydaları dokunmuş ne de kendilerine.
Aslında onlarda da suç bulmak doğru değil. Dönemin şartlarını da göz önüne bulundurmak gerekiyor. Devir cehalet devriydi. Yetişen insanlar da bir cehaletin meyveleri olmuşlar. Neyseki sonradan yetişenler bu cehaleti üzerimizden atmak için bayağı çalışmışlar. Şimdi daha yeni yeni dünyanın her bir yanında ülkemizi temsil eden arkadaşlarımız var. Çok şükür onlar var da milletimizin derdini uluslara anlatacak insanlarımız artık var. Çok geç kaldık. Ama en azından yok değil.

Şimdi soruyorum kim suçlu kim haklı?
Biz ne kadar haklı olsak bile hakkımızı savunamadıktan sonra ne önemi var? Bu bir yana Fransa'nın yaptığı küstahlık başka bir yana. Özgürlüklerin ülkesi denilen bir yerde düşünceye 1 yıl hapis geliyor. Hem de kendisi ile ilgisi olmayan bir olay için. Şimdi "soykırım yoktur" dediğinizde 1 yıl yapis yatacaksınız. Bu yarın diğer ülkelerde de kabul edilir.

İşte bizim Türkler sırf çalışmak için gittikleri Avrupa'da hiçbir birlik oluşturmadılar. Oluşturmadıkları gibi ne bizi, ne müslümanlığı tanıttılar. Tanıtanlar da uyduruk bilgilerle tanıttı. Aslında her giden hakilki imanı gönlünde taşıyarak gityesdi bu böyle mi olurdu? Pek çok Avrupalıya da üçkağıtçılığı, güvensizliği de biz öğrettik.

İşte dostlar bu hazin sonu biz hazırladık.
Tebrikler Ermeni lobisine, işini iyi yaptı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver