Cicim ayları ne zaman bitecek?

Toplumumuzda farklı alanlara da olsa hemen herkesin içinde bir cicim ayı mevcut. Şimdi yazıya başlamadan cicim ayı nedir bilmeyenler için kısaca arzedelim. Kişinin kendini hızlı bir şekilde kaptırdığı, özlemle beklediği bir şeye ulaştığındaki anıdır.
Aslında bu yazımı yazmaya neden olan sebeblerden birini açıklamak istiyorum. Tramvayda her zamanki gibi gidiyorken karşımda hallerinden belli üniversiteli gençler tabiri caizse sevişiyorlardı. Kız çocuğa öyle bakıyordu ki sanki gözlerinin içi gülüyordu, sanki çocuğun yanında mutluluktan uçacak gibi bir duruşu vardı. İşte bu manzarayı görünce biraz üzüldüm, biraz sevindim. Üzüntüm; şimdi böyleler ama yarın böyle olmayacaklar. Sevincim; mutlu insanları görmek.

Genç neslimiz genellikler kızlar nasıl bir erkek arkadaş bulurum, erkekler de nasıl bir kız arkadaş bulurum derdinde. Buldukları zaman da bir müddet yukarıda anlattığım olay gibi devam eden ilişkiler - cicim ayları- devam eder. Sonra bir başkasında, sonra bir başkasında mutluluğu aramaya çalışırlar.

Çocuklar bir araba sevdasına yanar tutuşurlar, annelerine babalarına ağlar dururlar, onu elde ettiklerinde de en fazla 2-3 gün oynarlar. Sonra kenarda beklemeye bırakılır.

Diğer bir kısım kişiler de bir otomobilin aşkıyla yanar turuşur, bir kısmı da bilgisayar, telefon aşkıyla yanar tutuşur. Ellerine geçince de bir müddet yine cicim ayları yaşanır, sonra belki de yüzüne bile bakılmaz.

Bir kısım kişi de yeni tanıştığı internette cicim ayı yaşar, her bulduğunu, her gördüğünü bir filtreden geçirmeden, düşünmeden paylaşır. Arkadaş listesine olur olmaz mailler atar.

Bir kısım kişiler de şan şöhret peşinde koşarlar, bunlar asıl acınacak kişilerdir. Bu kişiler asla iflah olmazlar. Küçük bir rolde belki de sadece bir anlık bir gösterimde televizyona çıktıklarında dünyalar onların olur. Onların da böyle cicim ayları vardır.

Bunun gibi onlarca olay ve konu yazılabilir, hayatın her tarafında bir cicim ayı yaşanmaktadır. Bazı kişilerde cicim ayı kısa sürerken bazı insanda ise çok uzun sürmektedir. Dikkat edilirse cicim ayı dediğimiz şey aslında ulaşılması güç olan kişi/nesne/olaylardır. Ulaşıldıktan bir süre sonra da artık eskisi gibi olmazlar ve -normal- değerlerine inerler. Biz toplum olarak böyle durumlara paldır-güldür dalarız sonucuna bakmadan ilerleriz. Bir müddet sonra da bakarız ki bu gidiş iyi değil, biraz yavaşlayalım. Ulaşılamayana duyulan özlemdir aslında cicim ayı. O ulaşılamayan bir müddet sonra ulaşılır olunca artık o ulaşılamaz değeri kaybolur ve sıradan olur.

Sonuç olarak eğer ulaşılamayansa istenen O'nu istemek lazım. gerisi hikaye, Biz bu -gerisi-ni bırakıp da O'na yönelmedikten sonra da asla iflah olmayacağız.
Gönlümüzle ve gözümüzle tüm uzuzlarımızla yöneldiğimiz zaman asıl aşk asıl sonzuz cicim ayı nedir o zaman görün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver