Çocukların Kullanma kılavuzu var mı?

Bugün Oğlum için bir seminere katıldım. Seminerde Çocuğa karşı anne baba yaklaşımı ve tutumu anlatıldı.


Gelen katılımcılardan gözlemlediğim kadar bayağı sorunlu bir çocuk yetiştiriciliğimiz mevcut.



bir araba, bir telefon ya da başka birşey alırken mutlaka kullanma kılavuzuna bakıyoruz, hatalı bir işlem yapmayalım diye. Fakat bizim için onlardan daha değerli olan varlıklar çocuklarımız için böyle birşey ihtiyacı nedense duymuyoruz. Ne bir kitap okuruz ne de bir uzman ile görüşürüz.



Şimdi çocuğu olan birine gidip desem ki çocuğunuzla beraber bir pedagoga gidip en azından bilgi sahibi olun. Hemen ilk tepki şu oluyor. Ben çocuğumun sorununu biliyorum, o hasta falan değil. hemen karşı tepki görüyorum. Oysaki pek çoğumuz daha yeni anne baba olduk ve bu konuda dededen, babadan, anneden görme bilgilere sahibiz. bu bilgilerin ne kadar doğru olduğunu ise bilmiyoruz. bu konuda bir uzman görüşü almak ne kadar zor olacak ki?

Değerli anne ve babalar, yeni anne baba olacak çiftler sizlerden ricam lütfen bir uzman ile görüşün. Bizim doğru bildiğimiz pek çok şey aslında topyekün yanlış olabiliyor. Hem bizim hem de çocuklarımızın geleceğini güzelleştirelim.

Onlar ne kadar mutlu olrusa biz de o kadar mutlu oluruz. Onlar ne kadar sorunlu olursa biz de o kadar üzgün oluruz. Bu yüzden belki de sorunları hiç yaşamadan düzgün bir çocuk eğitimiyle güzel nesilleri yetiştirmek bizim elimizdedir ne dersiniz? Onlar buna layık değil mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver