Başörtüsü Sorununu Kim Çözer?

Uzun yıllardır yılan hikayesi olan bir konu bu. Çoğu siyasi partiler bu işi ben çözerim diye seçmenine söz vererek iktidara gelmek istedi/geldi.
Fakat görünen o ki çözmek şu ana kadar kimseye nasip olmadı. Bir kaç hamle yapıldıysa da sorunu çözmek yerine daha da kıskaca soktu. Şimdilerde yine dillendiriliyor bu konu, bu sorunu ben çözerim diye.

Bence bu sorunu AKPARTİ çözemez çünkü; çözmeye çalıştı mı biliyor ki diğer siyasi partiler özellikle CHP hemen Anayasa mahkemesine başvuracak ve kararın iptalini isteyecek.

MHP çözemez çünkü; bir defasında AKPARTİ ile çözmeye çalıştı sonra ne olduysa kararından döndü. Bunun sonucunda AKPARTİ neredeyse kapatılma noktasına geldi. Dolayısıyla MHP'ye ciddiyet konusunda güvenilmediği için böyle bir adımda yanında kimse olmayacaktır.

CHP çözer/çözemez çünkü; (çözer) sorunu çıkaran CHP düşüncesinde olan kişiler olduğu için biz çözeriz diyorlarsa zaten sorun çıkaran onlar olduğu için sussalar sorun çözülmüş olur. Hatırlarsanız İmam-Hatip Liselerini de CHP açmıştı, açmak zorunda kalmıştı. Yine böyle bir durum zuhur ederse neden olmasın?
(çözemez) Diğer taraftan çözemezler çünkü partide kimin ne dediği tam anlaşılmıyor. Biri çözerim diyor öteki çözüm için uğraşılırsa daha büyük sorunlar çıkar diyor. Ve yüzüne gözüne bulaştıracak duruma gelirler.

Kim çözer? Öncelikle başörtülülerin öcü olmadığı, siyasi bir anlam taşımadığı ve bunu dinin bir gereği olarak taktığını anlayan bir zihniyetin oluşması gerekiyor. Ardından Atatürk'ün arkasına sığınan ve her yaptığı için Atatürk inkılaplarına, ilkelerine bağlayan kişilerin bundan vazgeçmeleri gerekiyor. Şunu da hatırlatmakta yarar var Atatürk'ün eşi de annesi de başörtülüydü. Atatürk'ü yeterince anlamak nasip olmamış bu insanların anlaması gerekiyor. Bu tür insanlar inadı bırakırsalar sorun çözülmeye başlar. İnadı bırakmasalar da en fazla 2-3 sene içinde bu sorun bir şekilde çözülür. Kim çözer sorusuna gelince en iyisini Allah bilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver