İmam Hatip okulları azaltılmalı veya...

Neden böyle bir başlık attım?
Son yıllarda pek çok okul imam hatip olarak hizmet vermeye başladı. Halk da çocuğum dini bilgileri öğrensin, ahlaklı birey olarak yetişsin diye bu okullara göndermeyi tercih ediyor. Buraya kadar herşey normal. 
Fakat bundan sonrası biraz öyle değil. Bu okullardan beklentiler fazla olunca tabi buna göre öğretmenin ve idarecinin de olması gerekiyor. Var mı? Tabiki de Hayır! 
İşte bu durumdan dolayı imam hatip okullarının az olması gerekiyor ya da uzman öğretmenlerin fazla olması gerekiyor. 
Normal bir okulda olsa öğrenciler için veya veliler için küçük bir haksızlık önemsenmeyebilir. Ama imam hatip gibi bir misyon taşıyan okullarda o küçücük şey büyür ve bir camiaya zarar verir. Öğretmenlerin öğrencilere daha hassas davranması gerekiyor. Veliler belki yeterli eğitimi, ahlak bilgisini vermiş olamayabilir. Ama bunu öğretmenler sabırla ve yıldırmadan öğretmelidir. Öğrencilerin her biriyle özel olarak ilgilenmelidirler. Her öğrencinin ayrı bir dünyası vardır. Bu dünyalara girmek gerekir. Kimisi asidir, kimisi uysal, kimisi çekingendir, kimisi hiperaktif. Bizim çocuklarımız bunlar. Hata da yapabilirler ki o yüzden çocuk diyoruz onlara. Bu hatalarını görüp azarlamak, kırmak hiçbir kimseye yakışmadığı gibi hele öğretmenlere hiç yakışmaz. 
Etrafınıza bir bakın imam hatip okulundan mezun olan öğrenciler daha yaramaz, daha isyankar oluyorlar. Çünkü eğitimde eksiklikler olduğu için. Öğretmenlerimiz yetersiz olduğu için, sınıflar yetersiz olduğu için. 
Diyorum ki bu okullar az olsun ve öğretmenleri işini bilen profesyonel olsun. Çocuklarımız da gerçek dinini öğrensin. Asi olmasın, yırtıcı bir kuş gibi olmasın. Ailesine, vatanına, büyüklerine saygılı olsun, sevsin. 
Tek istediğimiz budur. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver