Minik çocuklar ölüyor

Son günlerde sıkça bebeklerin, çocukların katledilerek öldürüldüklerini acıyla izliyoruz.
Her taraftan idam çıksın naraları atılıyor.
Normal bir insanın yapamayacağı özellikteki bu caniler güzel ülkemizi yasa boğuyorlar. Şimdi bunlara kısas uygulayalım. Onlar da cezasını çeksin.
Peki bu çözüm olacak mı? yarın bir başkası da aynısını yapacak ve bizim ciğerimiz yanacak sonra o caniyi assan da kessen de bizim yavrumuz geri gelmeyecek.
Bence toplumun genel yapısında düzeltme yapmalıyız. Yani bataklığı kurutmalıyız. Bizim bataklığımız ahlaktır. git gide de daha vahim hal almaya başlıyor. Hep pozitif düşünmeye çalışan bir insanım fakat bu görüntüleri gördükten sonra ne kadar pozitif düşünsek de bu gidişi görmemek mümkün değil.

Neler yapılabilir? 
Öncelikle medyada duygu sömürüsü yapan yayınlar kaldırılmalı. Geçen sabah çay içmek için bir pastahaneye gitmiştim. Televizyonda popüler bir kanalda sabah kuşağı vardı. Belki yarım saate yakın haberlere göz attım. Hepsi cinayet, tecavüz, trafik kazası gibi ne kadar olumsuz haber varsa gündeme almışlar. E şimdi sabahleyin bu haberlerle güne başlayan insan ne kadar pozitif olabilir? İlk iş olarak bir neşterle kesilmiş gibi bu programların ekranlardan kaldırılması lazım.

Medyada yer alan müstehcen içeriklerin ve haberlerin çoğalması ister istemez ahlakı az olan insanları baştan çıkarıyor ve sonuçları hepimizi üzüyor.

Sonra bizlerin komşularımızla iyi geçinmemiz lazım. yakın uzak selam vermeliyiz. Tanımalıyız hal hatır sormalıyız. Bir yardıma ihtiyacı olana yardım etmeliyiz. Kavga gürültü değil güzel sözler söylemeliyiz. Hoşgörülü olmalıyız. Sorunla karşılaştığımızda sorunu çözmek için zorla değil güzellikle akla uygun yöntemlerle çözüm üretmeliyiz.

Bu yarayı sarmak hepimizin sorunu, hepimiz el ele verip bu sorundan köklüce kurtulmalıyız.
Çocuklarımızı gençlerimizi sahipsiz bırakmamalıyız. Ellerine bir telefon verip ya da bir tvye teslim etmemeliyiz.

Unutmayalım ki bu katledilen çocukların hepimiz üzerinde hakları var. Onların bu hale gelmesinde bizim de sorumluluğumuz var.












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver