Aile Büyüğü ve Türk Siyaseti

Ben bildiğim kadarıyla Türk insanı mert ve doğrudur. Haksızlığa karşı tahammülü yoktur. Aynı zamanda güzel huyludur. Aslında bu özellikler Müslüman olmanın da özellikleridir.
Şimdi bakıyorum da hem Müslümanız hem de Türküz nasıl oluyor da böyle cins işler yapabiliyoruz. Bir yerlerde eksiklik var ama anlamış değilim.
Bakıyorsunuz ülkenin en önde geleni çocuklar gibi şikayet ediyor. O beni dövecekti, Ali bana kızdı, Ayşe elimi ısırdı... gibi şikayetler peşinde. Sen ülkenin idol insanısın bu tür davranışlar ne kadar yakışmıyorsa sana o kadar da ülkemize yakışmıyor. Hele kışkırtıcı sözler, ayrıştırıcı, insanları birbirine düşman eden sözler ancak ülkesine milletine kızgın olan bir kişinin sarf edeceği sözlerdir. Bir aileyi yöneten Aile reisi çocuklarına bağırsa da uzlaştırıcı olarak hareket eder. Birinin boyu uzun, diğerinin saçı kısa diye onları birbirine düşürmez. Bilir ki birine birşey olsa hepimiz üzülürüz. Bir kardeşin dişi ağırsa diğer kardeşler geçip karşısında horon tepmez. Herkes elinden gelen neyse onu yapar ve kardeşlerini düştüğü aciz durumdan kurtarmaya çalışır. Gerçek Müslümanlık budur. Bu aslında insanlık vazifemizdir. Ailenin reisi bir çocuğunu fazla sevip diğerlerini evlatlıktan reddederse işte o zaman evde inhilal meydana gelir. Aile reisine güven olmaz, kimse onu dinlemez. Kendisine duyulan saygı artık yok olur. Odaya girdiğinde ayak ayak üstüne atan çocuk hemen kendisini düzeltirken bu durumdan sonra yanında sigara da içmeye başlar.
Böyle bir duruma düşmemek için bir yönetici her kesime kucak açmalı. Senin rengin siyah, senin burnun uzun diye ayrımlar yaptığı zaman da artık o yöneticinin işi bitmiştir. Kendini kurtarmak için şiddete başvurur. Bilir ki bundan da sonuç alınamayacak ama yine de başka yol kalmamıştır. Şiddete başvurdukça kardeşler arasındaki nifak da büyür. Nifak büyüdükçe de şiddet kardeşler arasına sıçrar. Sonra ne olur biliyor musunuz? Ya kardeşler birbirlerini öldürür ya da ayrı ayrı eve çıkarlar ve büyük aile bölünmüş küçük ve de birbirine düşman ailelere dönüşür.
Bu anlamda ülkeyi yöneten de aslında bir nevi aile reisidir. Görevlerini yerine getirmezse alacağımız son da yukarıdakinden farklı olmayacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çifin çiçeği (Ağu-Avu çiçeği)

Trabzonlu Ses Sanatçıları-3 Süreyya Davulcuoğlu

Trabzonlu Ses Sanatçıları-6 Fahrettin Dilaver